Кава вважається улюбленим напоєм для багатьох і безумовно є одним з найпопулярніших бадьорять напоїв у світі - ну що ще може так швидко розбудити людину вранці і дати заряд бадьорості на цілий день (або хоча б на найближчі кілька годин) крім чашечки міцного і ароматного гарячого кави?! Даний напій вживається людьми вже багато століть, і за цей час у світі з'явилося безліч рецептів приготування і видів кави, але до цих пір самим звичним і навіть традиційним способом приготування цього міцного напою є приготування кава в турке.Турка являє собою спеціальний предмет посуду призначений для варіння кави - це своєрідної форми (у вигляді конуса) посудину з довгою ручкою, виготовлений з металу або керамічний. У класичному рецепті натуральної кави в сам посудину-турку слід насипати спочатку невелику кількість цукру (приблизно одну чайну ложечку), поставити турку на малий вогонь і прогріти цукор, але ні в якому разі не допускати його пригорання або карамелізації, тільки після цього можна засипати необхідну кількість свіжомеленої кави і заливати гарячу кип'ячену воду (приблизно на половину об'єму посудини). До речі, воду для варіння кави слід ретельно вибирати найкраще підійде бутильована вода, а не з водопроводу, яка буде дуже жорсткою для приготування хорошого напою. Далі турку з вмістом слід поставити на вогонь і нагрівати до тих пір, поки не підніметься піна, не допускаючи того, щоб кава "втік". Після цього потрібно долити гарячої води і знову повторити ту ж процедуру варіння кави.