Запропонований у цій статті рецепт чудово підійде для щоденного приготування як апетитного вечері або смачного і ситного сніданку - страва виходить напрочуд легким і простим, з найпростіших і доступних продуктів, ну а готова запіканка володіє чудовим літнім смаком і чудовим овочевим ароматом! Для того, щоб приготувати просту овочеву запіканку по цьому рецепту вам будуть потрібні наступні продукти: чотири середніх картоплини, один середній баклажан, приблизно три-чотири столових ложок борошна, один крупненький болгарський перець, три стиглих, але тверденьких помідора, один пучок зеленої цибульки, 125 грамів майонезу, п'ять столових ложок вершкового масла і три столові ложки рослинної олії, а також сіль, перець та інші спеції, а також свіжа зелень.
Картоплю треба почистити і порізати тоненькими кружальцями, після чого розкласти на плоскій тарілці і запікати в мікрохвильовці протягом 5-6 хвилин. Баклажан вимити і нарізати кружечками трохи товстіший і, посипавши сіллю, залишити на 10-15 хвилин, а потім промити, обсушити і обсмажити в борошні на рослинному маслі з двох сторін. Очищений болгарський перець слід порізати невеликими брусочками, а зелений цибулька дрібно нарубати і все це обсмажувати на розтопленому вершковому маслі три хвилини, а після додати в сковорідку порізані кружальцями помідори і тушкувати все разом ще 5-6 хвилин, при цьому збавивши вогонь і накривши сковороду кришкою. Не забути посолити і поперчити тушковані овочі. У форму злегка змащену олією викласти спочатку шар картоплі і трохи солі і спецій, далі - підготовлені баклажани і майонез, ну а потім суміш тушкованих овочів і сік, що утворився в процесі приготування. Запікати страву слід близько півгодини при 180 градусах, а при подачі прикрасити свіжою зеленню за вашим вибором.
|