Я як то раз наткнулася в одному живому журналі на рецепт домашніх саморобних чіпсів. Здивувалася і вирішила зробити. Той рецепт, що мені на очі попався, він був призначений для мікрохвильовки. Я спробувала. Картоплю тонко на шатківниці для капусти треба нарізати, залити водою (вода для того, щоб всі надлишки крохмалю вийшли). Потім просушити нарізану картоплю, викласти на папір і на три хвилини на повну потужність в мікрохвильову піч викласти. Я все зробила, як написано, після закінчення трьох хвилин картопля виявився сирої, я відправила картоплю в мікрохвильовку ще на три хвилини, потім вийняла, на решітку переклала, щоб підсохли чіпси. Сіллю великої посолила. Вийшло смачно і головне смак саморобних чіпсів дуже схожий на смак магазинних.
Тепер у мене є духову шафу (раніше було лише мікрохвильовка) і я чіпси регулярно роблю в печі. Так само картопляні кружальця на пергамент викладаю і запікаю до хрускоту. Спробуйте, це дуже смачно!
|