Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати печінкові котлети?
Соковиті ніжні котлети будуть оцінені по достоїнству. В рецепті багато часнику, але нехай вас це не бентежить, часник не дає запаху, він додає гостроту котлет, а сметанний соус її злегка пом'якшує і робить котлети дуже ніжними.
Що знадобиться з продуктів
750 грам печінки (свинячий або яловичої)
250 грам свинячого сала
Головка часнику (в оригінальному рецепті - півтори)
Дві столові ложки борошна
Чайна ложка соди (не гасити!)
Сіль за смаком
Рослинне масло для смаження

Для соусу

Дві великі цибулини
Три - чотири столові ложки сметани
Сіль за смаком
Приготування

Обов'язкова умова вдалих печінкових котлет - дотримання пропорцій. Сирого свинячого сала повинна бути одна третина від кількості печінки. Яйця у фарш не додаються.
Перекручуємо печінку і сало на м'ясорубці. Часник чистимо і дрібно рубаємо або пропускаємо через часникодавку. Змішуємо фарш з часником, борошном, содою, солимо за смаком. Розігріваємо в сковороді олію і обсмажуємо котлетки - оладки як зазвичай ви смажите м'ясні котлети.
Для соусу дрібно ріжемо цибулю, підсмажити його на олії. Додаємо сметану, сіль за смаком. Викладаємо в каструлю шар котлет, шар соусу, так чергуємо до верху. Тушкуємо на маленькому вогні хвилин п'ятнадцять. За цей час котлети майже повністю вберуть соус і стануть дуже соковитими і ніжними. Гарнір до них підійде будь-який.
Категория: Рецепти |
| Теги: котлети, котлет
Як приготувати свинину, тушковану з грибами і капустою?
Як приготувати смачний салат з червоною рибою?
Як приготувати ліниві млинці з шинкою і сиром?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: