Рецепт, яким я хочу поділитися, це желейний торт, який не надто складно приготувати. До того ж він виходить дуже смачним! Готую його я зазвичай в рознімної формі для випічки (вона у мене, на жаль, є тільки круглої форми - у фігурній вийшло б красивіше) - торт потім дуже просто виймати з неї. Спочатку потрібно спекти бісквіт.
Для його приготування потрібні такі продукти - п'ять яєць, склянку цукрового піску, пакетик ванільного цукру, чайна ложечка соди, 250 грамів борошна, чайна ложка крохмалю, дві столові ложки сметани. Всі ці продукти потрібно змішати і злегка збити. Потім викласти у форму і випекти бісквіт. Дочекатися коли він охолоне і акуратно розрізати горизонтально, щоб вийшло два коржа. Один залишити у формі і залити заздалегідь приготовленим желейным кремом. Крем готується наступним чином: один літр сметани, склянка цукру, 50 грамів желатину розведеного в 50 грамах підігрітого молока добре змішати. На нижній корж вилити три чверті цієї суміші і поставити в холодильник.
|