Главная » Статьи » Рецепти

Як запекти курку в кефірі?
Куряче м'ясо в маринаді з кефіру завжди виходить м'яким і ніжним. У цьому рецепті курка запікається разом з маринадом - тобто якусь іншу підливку або соус готувати не потрібно. Щоб колір готового страви був яскравим, апетитним, в маринад при запіканні можна додати обсмажену моркву з цибулею.

Що знадобиться для приготування

500 - 700 мл кефіру
Одна курка (або ніжки, стегенця)
Сіль і спеції, приправи для курки
Пучок свіжої зелені (якщо є)
Морква і лук, рослинне масло (за бажанням)


Приготування

Курку вимийте, разрубите на порційні шматки. Можна готувати цю страву з курячих ніжок, стегенець, стегенець, щоб м'ясо краще добре просочилося, шматочки повинні бути невеликими. Посипте сіллю, зеленню, перцем, приправою для курки (орегано, базилік, суміш перців), приправи не шкодуйте, вона додасть м'ясу смак і аромат. Перемішайте, покладіть в ємність для маринування і залийте кефіром. Він повинен повністю покрити м'ясо. Залиште на годину при кімнатній температурі, потім приберіть в холодильник на дві години (можна і більше тримати, м'ясо буде ще смачніше).
Перекладіть курку разом з маринадом в форму для запікання. Якщо додається моркву і цибулю обсмажте в олії, додайте до маринаду. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів близько години.
Категория: Рецепти |
| Теги: м'ясо, готувати
Як приготувати рибу з перчиком чилі?
Як готується ростбіф у горіхової пасти?
Як готувати салат "Морська зірка"?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: