Такий салат прикрасить стіл будь-якого свята. Готується він з червоною малосольною рибкою, сиром і яйцями. Для заправки використовується майонез або сметана. Продукти: п'ятдесят грам твердого сиру, три великих курячих яйця, сьомги або будь-якої іншої червоної риби вісімдесят грам, кріп свіжий і сметана або майонез. Ще потрібен лимон (його соком зрошується сьомга). Отже, починаємо готувати салатик з варіння яєць. Варимо їх п'ятнадцять хвилин. Занурюємо в холодну воду, чистимо, натираємо на крупній тертці.
Першим шаром в салатник укладаємо терті яйця. Покриваємо їх сіточкою сметанною. Далі нарізаємо дуже дрібно малосольну рибку і укладаємо ці шматочки поверх майонезу. Рибка повинна лежати тонким шаром. Зверху на рибку видавлюємо лимон, розподіляючи сік рівномірно. Далі нарізаємо митий уропчик, посипаємо товстим шаром змащену сметаною рибу. Зверху натираємо сир.
Смачний салат з червоною рибою готовий, поставте його на годину в холодильник. Перед подачею прикрасьте салат залишками кропу.