Це просте, не надто дороге за своїм складом, але разом з тим дуже апетитне, смачне і дуже поживна страва чудово підійде для того, щоб приготувати його в якості простого, але ситного обіду. Готується така курка по-купецькому разом з рисом, зеленим горошком і всіма іншими інгредієнтами у великому глиняному горщику, що зробить готову страву соковитим і ароматним. Для того, щоб приготувати страву з предлагае6мому тут рецепту вам знадобляться такі продукти: 600 г курячих стегенець, 100 грамів жирної сметани, дві середніх головки ріпчастої цибулі, одна крупненькая морква, рослинне масло, 100 грамів свіжомороженого зеленого горошку, приблизно 300 грамів довгозернистого рису, вода, ну і крім цього сіль, перець і інші приправи за вашим вибором.
Курячі стегенця слід промити і при бажанні зняти з них шкірку, очищений ріпчасту цибулю нарізати досить великими кубиками, після чого викласти цибулю і курку в горщик, посипати перцем і сіллю, а також іншими спеціями, закрити кришкою і відправити в розігріту до 190-200 градусів духовку на 40 хвилин. Далі содержзимое горщика необхідно залити сметаною і прибрати в духовку ще на 20 хвилин, злегка зменшивши при цьому нагрів. Підходящого розміру каструльці потрібно обсмажити на рослинному маслі дрібно нарізану моркву, а потім додати рис і готувати ще кілька хвилин, постійно помішуючи вміст каструлі. Потім на рис викласти морозиво горошок (не розморожуючи його при цьому), додати сіль і перець за смаком і влити близько 450 мл гарячої кип'яченої води, після чого варити рис до готовності. Подавати готові курячі стегенця разом з рисовим гарніром.
|