Дуже багатьом здається, що пісна їжа є прісним, нудним і не відрізняється різноманітністю, проте це далеко не так і серед пісних страв можна відшукати багато цікавих і дуже смачних рецептів - ось, наприклад, як запропонований у цій статті рецепт приголомшливо апетитного і смачного солодкого пирога-морковника, який готується на диво просто, ну а також дуже швидко! Для того, щоб приготувати смачненький морковник вам будуть необхідні такі складові: одна дуже велика морквина, приблизно півтори склянки пшеничного борошна, одна чайна ложка розпушувача, половина склянки цукрового піску, третину склянки рослинного масла, волоські горіхи (за смаком та бажанням), а також збиті вершки в балоні (рослинні).
Ретельно вимиту моркву необхідно очистити і натерти на крупній тертці (всього тертої морквини повинно бути приблизно півтори склянки), після чого засипати цукром, злегка пом'яти руками і залишити на 10-20 хвилин - морква повинна буде пустити сік. Далі до тертої моркви з цукром потрібно влити вказану кількість рослинного масла, а також додати жменьку подрібнених волоських горіхів, всипати змішану з розпушувачем борошно і ретельно перемішати отриману масу. Потім морквяну суміш слід викласти у змащену жароміцну форму і випікати протягом півгодини в розігрітій до 170-180 градусів духовці. Готовий морковник покрити збитими рослинними вершками, прикрасити горіхами і поставити на годину-півтора в холодильник.
|