Основною особливістю цього вишуканого десерту, володіє легкій консистенцією, приголомшливим смаком свіжих ягід і красивим, привабливим зовнішнім виглядом, є те, що готується таке чудове ласощі досить просто і дуже швидко, ну і також приготування такого чізкейку-парфе не вимагає випічки. Інгредієнти, які знадобляться для того, щоб приготувати малиновий чізкейк-парфе: приблизно 475-500 грамів свіжої малини, дві склянки молока, одна упаковка пудингу для чізкейку (30-грамова), одна їдальня ложка цукрового піску, дві столові ложки вершкового масла, біля одного з чвертю склянки подрібненого в крихту пісочного печива, а також листочки свіжої м'яти для прикраси.
Подрібнене до стану дрібної крихти пісочне печиво необхідно попередньо змішати з розтопленим вершковим маслом до повної однорідності, після чого розкласти однакову кількість отриманої маси в порційні креманки і придавити зверху чим-небудь, що може стати своєрідним пресом. Магазинний пудинг для чізкейку слід розвести в молоці слід інструкції, дати суміші трохи постояти, а потім вилити половину всього її кількості зверху на основу (в кожну креманку). На пудинг викласти шар свіжої малини, ну а зверху на ягоди викласти решту пудинг, злегка присипати десерт залишками крихти з печива і Далі підготовлений чізкейк-парфе потрібно відправити в холодильник щонайменше на півгодини і тільки потім подавати до столу.