Главная » Статьи » Рецепти |
Запечений батон з сиром і часником
З черствого батона можна зробити сухарі, грінки, гарячі бутерброди, а можна і ось таке незвичайне блюдо - запечений батон з сиром, зеленню, часником і шинкою. Готується у фользі. Ось що нам знадобиться: Батон (підійде будь зачерствевший хліб, не тільки батон) 100 грам вершкового масла 100 грам твердого сиру Шматочок шинки (якщо є, це не обов'язковий інгредієнт) Трохи часничку Пучок свіжої зелені (кріп, петрушка, кінза - що любите) Дрібно рубаємо зелень, ріжемо кубиками шинку, сир тремо на дрібній терочке. Часник пропускаємо через часникодавку. М'яке масло змішуємо з зеленню, часником, шинкою і сиром. Все, начинка готова. Батон надрізаємо скибочками по діагоналі, але до кінця не прорізаємо, робимо глибокі надрізи (кишеньки). У ці кишеньки кладемо начинку, намагаючись розмазати її по хлібу. Начинку не шкодуйте, такої кількості вистачить на цілий батон. Загортаємо його в фольгу, щільно обжимать не потрібно. Ставимо в розігріту духовку, на середньому вогні готуємо 20 хвилин. Потім фольгу розгортаємо, робимо вогонь сильніше, ставимо в духовку ще на п'ять хвилин щоб батончик підрум'янився. Якщо є гриль в духовці - можна підрум'янити під грилем. | |
Категория: Рецепти | | |
| Комментарии: 1 | |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |