Пиріг вирішує відразу кілька проблем - ми пристроюємо кисле молоко (або залишки кефіру, йогрута), знаходимо застосування фруктам та ягодам, і отримуємо швидку випічку до чаю. Дуже актуально для літа, коли ягоди - фрукти в достатку. Ягоди і фрукти можна брати в будь-якому поєднанні, яке вам більше подобається - абрикоси, яблука (можна навіть злегка недостиглі, літніх сортів), вишня, смородина, черешня. На склянку кислого молока або іншого кисломолочного продукту йде приблизно 2,5 склянки борошна, але це приблизно, все залежить від того, на чому ви будете робити тісто. Якщо на густому кефірі - піде менше, якщо на кислому молоці - трохи більше. Знадобиться два яйця, склянка цукру, чайна ложечка соди (я гашу оцтом). Яйця збиваємо з цукром, вливаємо кисле молоко, додаємо борошно. Тісто має вийти як гарна густа сметана. В останню чергу додаємо гашену соду. Розмішуємо, даємо тісту постояти трохи.
Для начинки ріжемо шматочками яблука, вишні видаляємо косточи, абрикоси ріжемо половинками. Форму змащуємо маслом, на дно розкладаємо шматочки фруктів (яблука вниз, посипаємо цукром і корицею і зверху вишню), заливаємо тістом. Залишаємо хвилин на десять щоб тісто розтеклося між фруктами, і ставимо в духовку. пиріг Випікається хвилин 30 - 35 на середньому вогні. Даємо йому трохи постояти в духовці, потім виймаємо з форми і посипаємо верх цукровою пудрою.
|