Головним і основним відзнакою омлету по-ірландськи від більш традиційного і звичного нам простого омлету полягає в тому, що він готується в духовці і при цьому цілком можливо, що в кілька разів збільшити кількість порцій такої страви з яєць, просто вибравши жароміцну форму більшого розміру і відповідно збільшивши кількість інгредієнтів - тоді вийде чудово смачний і дуже ситний сніданок для великої компанії. Ну а для того, щоб приготувати такий ірландський омлетик вам знадобиться такий набір продуктів (у розрахунку на три порції): два курячих яйця (побільше), 200 грамів вареної ковбаси (краще телячої, але підійде і звичайна "Докторська"), п'ять скибочок білого хліба або батона, 100 грамів твердого сиру, чверть пачки вершкового масла, чотири столові ложки рослинної олії, близько 50 мілілітрів молока, а крім цього чорний перець, сіль і свіжа зелень для прикраси готового страви.
З скибочок хліба або батона необхідно зрізати скоринку, скибочки м'якушки злегка обсмажити на розігрітій олії у сковорідці, а скоринки порізати на невеликі шматочки. Ковбасу порізати невеликими кубиками, після чого викласти її на дно змащеної маслом форми, а між кубиками ковбаси розкласти нарізані хлібні скоринки. Далі викласти шаром обсмажений м'якуш і залишилася ковбасу. Курячі яйця потрібно змішати з молоком, додати сіль і перець і злегка збити суміш міксером, а після залити яєчну масу у форму поверх начинки. Посипати майбутній омлет натертим на крупній тертці сиром і випікати протягом 20 хвилин при температурі 180-190 градусів. Готовий омлет прикрасити свіжою зеленню і відразу ж подавати до столу.
|