Фрикадельки в сметанному соусі можна готувати на плиті в сотейнику (в сковорідці теж) або в духовці. Блюдо неймовірно апетитний, смачне, чудово гармонує з картопляним пюре, так і з будь-якими видами каш. Порядок приготування фрикадельок
Беремо готовий фарш, формуємо з нього розміром з волоський горіх кульки. Всі зліплені кульки щільним шаром на сковорідку викладаємо, саму сковорідку (або сотейник) ставимо на вогонь, наливаємо олії, додаємо пару горошин чорного перцю і лавровий листочок. Смажимо на слабкому вогні помішуючи близько 10-ти хвилин.
Далі змішуємо сметану з водою або бульйоном, додаємо нарізаний і злегка обсмажений ріпчаста цибулька, трохи томатного соусу або кетчупа. Солимо і перчимо. Виливаємо цей смачний сметанний соус на фрикадельки і тушкуємо ще не менше двадцяти хвилин.
Якщо ви плануєте готувати фрикадельки в сметанному соусі в духовці, зробіть всі вище вказані маніпуляції і відправляйте форму з фрикадельками на запікання, попередньо накривши саму форму кришкою або фольгою.