Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати крокети з картоплі і сиру?
У крокети основний інгредієнт - картопляне пюре. До якого за настроєм і виходячи з наявності продуктів в будинку можна додати: сир, бринзу, зелень петрушки або кропу, смажені гриби, смажену рибу, шматочки курячого філе - варіантів безліч. Щоб крокети вийшли яскраві, рум'яні, їх краще панірувати в кукурудзяній муці.
Що знадобиться для приготування

Кілька середніх картоплин
100 грам твердого сиру
Одне яйце
Дві - три столові ложки борошна з гіркою
Сіль і спеції за смаком
Рослинне масло для смаження
Кукурудзяне борошно або панірувальні сухарі для панірування

Приготування

Картоплю можна відварити в мундирі на пару або як зазвичай для пюре - почистити і відварити до готовності. Воду злити. Розім'яти картоплю, трохи остудити. Молоко або воду додавати не потрібно.
Сир натерти на дрібній тертці. Змішати з картопляним пюре, посолити за смаком, додати спеції. Солити потрібно обережно, з урахуванням солоності сиру. Коли пюре охолоне - додати яйце, борошно, все розмішати до стану однорідної клейкої маси.

В тарілочку насипати кукурудзяне борошно або панірувальні сухарі. Розігріти в сотейнику або на сковорідці олію. Мокрими руками (щоб менше приклала тісто) зліпити крокети овальної або круглої форми, покласти в гаряче масло і смажити на середньому вогні до золотистого кольору.
Подавати відразу ж, гарячими, зі свіжими овочами або з овочевим салатом, сметанним соусом або майонезом.
Категория: Рецепти |
| Теги: пюре, крокети
Страви з картоплі
Ароматне масло з травами і паприкою
Рецепт дуже ніжних млинців
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: