Звичайно ж, млинцеві тортики зовсім не є якимось нововведенням - для багатьох господинь, які з якихось причин не можуть скористатися духовкою або не мають часу і бажання возитися з випічкою коржів, приготування торта зі звичайних млинців промазанных будь-яким кремом є хорошим варіантом. Однак саме цей рецепт тортика з млинців є незвичайним, адже для його основи готуються абсолютно спеціальні шоколадні млинці. Список потрібних інгредієнтів: близько 150-160 грамів борошна, одна чайна ложка соди, чотири столові ложки какао, невелика щіпка солі, пів склянки цукру, 300 мл молока, чотири з половиною столові ложки рослинного масла, ванілін, а ще один стакан жирних вершків, 100 грамів цукрової пудри і плитка молочного шоколаду.
Спочатку необхідно змішати сухі інгредієнти для тіста - борошно, порошок какао, сіль, соду і цукор. Потім додати в цю суміш рослинне масло і молоко, а також всипати дрібку ваніліну і гарненько розмішати. З отриманої однорідної і досить рідкої маси випікати на розігрітій і змащеній жиром сковороді досить тонкі млинці (готувати їх потрібно з обох сторін) і остудити їх. Потрібно збити вершки з цукровою пудрою, після чого змастити підготовленим кремом шоколадні млинці, ну а готовий тортик полити розтопленим (на водяній бані або в мікрохвильовій печі) шоколадом.