Для того, щоб приготувати цей страви необхідні такі інгредієнти: для тіста - один кілограм картоплі, одне яйце, дві столові ложки борошна, сіль; для начинки - 200-300 грамів вареного м'яса, два зварених круто курячих яйця, одна середня цибулина, одна їдальня ложка масла, чорний мелений перець, дві-три ложки масла для смаження пиріжків. Картоплю необхідно вимити і потім відварити її в підсоленій воді, після чого трохи остудити, очистити від шкірки і пропустити через м'ясорубку. Додати в картоплю одне сире яйце, посолити, всипати борошно і замісити тісто.
Варене м'ясо пропустити через м'ясорубку, після чого додати в нього розім'яті виделкою варені яйця, злегка обсмажену цибулю, перець і сіль. Всю масу добре перемішати.
З тіста сформувати кульки і, потроху підсипаючи борошно, зробити з них коржики. На ці коржі викласти начинку і защепити краї одержані пиріжків.
Смажити зрази слід на розігрітій сковороді в киплячому маслі. Подають блюдо гарячим, полив сметаною або маслом.
|