>Готують цей пиріг в Польщі, історія замовчує. Яка різниця, якщо пиріг виходить напрочуд смачним, а використання апельсинової цедри і кориці привносять в нього особливу нотку фруктової екзотики. необхідних інгредієнтів варто взяти 5-7 яблук, склянка борошна, склянка манної крупи, стільки ж цукру, 100 грам маргарину (можна взяти вершкове масло), 0,5 чайної ложки розпушувача, сік лимона, цедра апельсина і кориця.
Приготування:
Почнемо з приготування начинки. Для цього вимийте яблука, почистіть і натріть їх на крупній тертці. Полийте яблука лимонним соком - це робиться для того, щоб вони швидко потемніли. Посипте яблука корицею, потім додайте приготовану апельсинову цедру.
Візьміть круглу форму для випічки вистелити її пекарської папером. Якщо папери у вас немає, можете змастити форму маслом. Але врахуйте, що варшавський пиріг дуже розсипчастий, тому якщо ви захочете спекти його без паперу, буде складно дістати його з форми. З'єднайте борошно, манну крупу, цукор і розпушувач і висипте 1/3 борошняної суміші на дно форми. Розрівнявши цей шар, покладіть зверху 1/3 яблук. Чергуйте шари яблук і сухої суміші. На останній шар розкладіть шматочки маргарину або масла.
Випікають варшавський пиріг в духовці, розігрітій до 180-200 градусів протягом 30-40 хвилин. Як зрозуміти, що готовий пиріг? На його поверхні повинна з'явитися скоринка. Дістаньте пиріг з духовки, остудіть і перекладіть на блюдо. Тепер варшавський пиріг можна подавати до столу.