Що таке варення знають всі, так як важко уявити собі хоч один будинок, в якому зовсім не роблять і ніколи не робили таку солодку вітамінну заготівлю на зиму, при цьому варення готують з чого завгодно - ягід, фруктів, а іноді навіть і овочів. У тому числі дуже смачне варення виходить з агрусу, ну а незвичайним цей рецепт вважається з тієї причини, що дане ласощі готується таким чином, що по смаку готового варення буде вельми непросто визначити з чого ж саме його приготували! Для того, щоб приготувати таке смачне, але разом з цим і незвичайне крыжовниковое варення вам будуть потрібні наступні компоненти: приблизно один кілограм стиглих ягід аґрусу, один кілограм цукрового піску, один стакан вишневих листочків, а також близько 100 мілілітрів води.
Ну а готується варення за таким оригінальним рецептом так: у відповідного обсягу каструлю з товстим дном треба засипати цукровий пісок і додати воду, добре перемішати, поставити на помірний вогонь і варити до закипання, при цьому часто перемішуючи отриманий сироп. Ретельно вимиті листя вишні слід опустити в киплячу суміш води і цукру, після чого варити до появи і потім зникнення пінки, постійно помішуючи, а після проварити сироп ще близько 5 хвилин і вийняти вишневі листя. шумівкою. Далі у вже готовий сироп викласти попередньо почищену і помиту аґрус, довести варення до кипіння і варити на малому вогні до готовності, після чого розлити варення по банках.