Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати згущене молоко в домашніх умовах?
>Якщо раніше за якістю продукту суворо стежили і, купуючи в магазині згущене молоко, не доводилося особливо хвилюватися, то сьогоднішній ринок наповнений продукцією вкрай низької якості, тому й доводиться господиням шукати рецепти і варити згущене молоко самостійно.
до Речі, нічого складного в приготуванні домашньої згущеного молока немає.

Для того щоб приготувати 1 літр згущеного молока, яке можна закатати і довгостроково зберігати, знадобиться:
1,5 літра молока (краще брати домашнє);
0,75 кг. цукру;
0,5 ч. л. соди;
1 ст. л. столового оцту.

Варити згущене молоко краще в казані, у нього товсті стінки. Можна бути впевненим, що маса не згорить. Деякі господині досі використовують алюмінієвий посуд, але вона токсична для організму, провокує розвиток захворювань нервової системи.

У казан налити молоко і цукор. Дати масі закипіти. Потім додати соду. Маса буде сильно пінитися, в цей момент необхідно прибрати з вогню і буквально через хвилину додати оцет. Знову ставимо казан на газову плиту і варимо до готовності на повільному вогні. Весь процес приготування займе близько 60 хвилин. Виходить згущене молоко - іриска.

Рецепт простий, склад продуктів теж. Знадобиться деякий час, який буде потрібно періодично помішувати уваривающуюся масу, але ви будете спокійні, тому що знаєте, що ви використовували для приготування домашньої згущеного молока.
Категория: Рецепти |
| Теги: згущене, молоко
Як зробити гречані млинці?
Як приготувати курячу печінку "по-царськи"?
Пісний медовик
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: