Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати чак-чак?
>Чак-чак - одне з найпопулярніших страв у Татарстані і Башкортостані. Це східне ласощі, яке готується з тіста і меду. Спробуйте приготувати його у себе вдома - це зовсім не складно! Для приготування чак-чака візьміть 500 г борошна, 5 яєць, 50 мл молока, 1 ч.л. Солі і стільки ж цукру. З цих інгредієнтів ми і будемо місити тісто. Також нам потрібно приготувати карамель - для цього знадобиться 100 г цукру і 300 г меду. 1) Приготуємо тісто для чак-чака. Розіб'ємо 5 яєць і перемішати їх з молоком. Борошно просеем і зробимо в ній поглиблення, туди необхідно буде влити яйця, які ми змішали з молоком. 2) Додамо цукор з сіллю, замісимо круте тісто і відправимо в холодильник хвилин на 30-40. 3) Дістанемо тісто з холодильника і розкотимо з нього пласт товщиною не більше 1 сантиметра. Наріжемо тісто уздовж на смужки шириною 2 сантиметри і формуємо брусочки. 4) У розігріте на сковороді масло опустимо нашу «локшину» і обсмажимо до золотистого тесту. Готові бруски викладемо на паперовий рушник, щоб видалити залишки жиру. 5) Далі приготуємо карамель. Мед і цукор помістимо в невелику каструлю і проваримо на повільному вогні до отримання однорідної маси. 6) Останній штрих - заллємо «локшину» карамеллю і добре перемішаємо, щоб чак-чак просочився. Прикрасимо горіхами і подамо до столу. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |