Як готується варення з кульбаб з апельсином і лимоном?
Виявляється з такого широко розповсюдженого дикого рослини, як кульбаба можна приготувати не тільки вітамінний салатик, але і смачне, а також володіє безліччю різноманітних цілющих властивостей, варення. Сировина для такої полезнейшей заготовки, тобто квіточки кульбаби, слід збирати в чистому місці, ну а для того, щоб смак варення став більш приємним у нього також додається апельсин і лимон. Для приготування такого незвичайного і оригінального варення вам будуть потрібні такі компоненти: приблизно 250 грамів свіжозірваного квіток кульбаби, один великий лимон, два апельсина середніх розмірів, один літр води і 750 грамів цукрового піску.
Квітки кульбаби слід ретельно промити, а потім обсушити, ну а також вимиті апельсини прямо разом з цедрою нарізати тонкими скибочками, після чого все це викласти в каструлю або таз з товстим дном, залити літром холодної води і поставити на вогонь приблизно на годину. Через певний час відвар необхідно процідити, додати цукор і вичавлений з лимона сік, а після знову варити ще протягом години на невеликому вогні, при цьому варення потрібно періодично перемішувати. Готове варення з кульбаб потрібно остудити і розлити по банках.