Главная » Статьи » Рецепти

Як готується піта?
Піта - це невелика хлібна коржик, в яку можна покласти будь-яку начинку. Під час приготування піти дуже важливо дотримуватися одна умова - випікати при високій температурі і класти коржі на гарячий деко. Тоді вона роздувається, всередині виходить порожній - як раз те, що потрібно.
Необхідні продукти

500 грам борошна
15 грам свіжих дріжджів
300 мл злегка теплої води
Три столових ложки рослинного масла
Чайна ложка з гіркою солі
Щіпка цукру

Приготування

Розведіть дріжджі з водою, додайте трохи цукру (буквально одну дрібку щоб швидше активувалися дріжджі). Поступово підсипати просіяне борошно, потім покладіть сіль і влийте масло. Замісіть м'яке, еластичне тісто. Накрийте його і поставте в тепло, тісто має добре підійти і збільшитися в об'ємі в два рази.

Прогрійте духовку разом з порожнім листом до 220 градусів. Піднялося обімніть тісто, розділіть на 12 частин. Сформуйте кульки, накрийте і залиште на десять хвилин. Потім трохи розкачати. Залиште на п'ять хвилин і ще раз розкачайте в коржик товщиною 0,5 - 1 див. Чим тонше раскатаете, тим більше раздуются коржі при випічці.

Покладіть чотири коржі на гарячий деко, закрийте духовку, випікайте 6-8 хвилин. Піта не повинна потемніти! Готові коржі накрийте рушником і дайте охолонути. Потім почніть будь-якою начинкою.
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, коржі
Рецепт млинчиків на воді і молоці
Як готувати запечений перець, фарширований макаронами?
Як зробити варення з кабачків?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: