Яблука є, мабуть, одними з найбільш доступних фруктів і тому варення з них варять практично усі господині, що ось тільки цей рецепт відрізняється від всіх інших варіантів приготування яблучного варення - в його складі присутній також такий екзотичний для наших широт плід, як ківі, що робить смак солодкого ласощі незвичайним і оригінальним. Щоб зварити незвичайне варення з яблук і ківі вам будуть необхідні такі інгредієнти: чотири-п'ять великих стиглих яблук, три ківі середніх розмірів, половина кілограма цукру, пів склянки холодної води, а крім цього сік з одного лимона.
Для початку необхідно підготувати фрукти: яблука вимити, очистити від шкірки, насіння і серцевинки і порізати невеликими кубиками, ну а ківі просто почистити від шкірки і порізати також, як і яблука. Потім нарізані фрукти викласти в каструлю (в якій власне і буде варитися варення) і полити свіжовичавленим лимонним соком, туди ж влити необхідну кількість води і засипати цукровий пісок, після чого залишити все це приблизно на годину-півтора. Через певний час каструлю з фруктами поставити на середній вогонь, довести до кипіння і варити варення ще близько 40-45 хвилин, збавивши вогонь до маленького. Далі варення остудити і знову довести до кипіння, після чого відразу ж розкласти в стерилізовані банки і закатати.