Шашлик із курячого м'яса можна готувати в духовці, для нанизування знадобляться довгі дерев'яні шпажки, а для маринаду : соєвий соус кетчуп. Продукти: куряче м'ясо пів кіло, по сто грамів соєвого соусу, кетчупу (можна взяти найбільш гострий), пів баночки консервованих ананасів або свіжих 300 грам.
Приготування: м'ясо нарізаємо великими шматочками, сильно дрібно мяско не нарізайте, інакше воно швидше обуглиться і пересушити в духовці, ніж запечеться. Нарізані шматочки м'яса перекладайте в глибоке блюдо, заливайте соєвим соусом і кетчупом. Перемішайте мяско в соусі і дайте йому замаринувати протягом години.
Дерев'яні шпажки замочити у воді (нові повинні пів години полежати у воді), після починайте нанизувати шашлики, чергуючи шматочки замаринованого м'яса з шматочками ананаса. Сильно щільно не нанизуйте! Цибулю в цьому рецепті не використовується.
Нанизані шпажки укладіть на обгорнутий фольгою деко і відправляємо запікатися в духовку при температурі 200 градусів. Кожен десять хвилин шашлички бажано перевертати. Для отримання скоринки останні п'ять хвилин потримайте м'ясо під грилем. Не пересушите м'ясо!