>Запеченого в духовці ляща краще всього подавати в гарячому вигляді з картоплею і зеленим салатом. При правильному приготуванні м'ясо риби виходить дуже смачним і буквально тане в роті. Приготувати ляща в духовці нескладно. Візьміть одну рибу середнього розміру і помийте її. Від шкірки очищати не потрібно. Покладіть на деко, посоліть і поперчіть прямо поверх луски. Потім перекладіть на пергаментний папір, попередньо змащену маслом.
Оберніть ляща папером так, щоб жир не витікав. Поверх паперу рибу обертають фольгою і ставлять в духову піч приблизно на 1,5 - 2 години. Краще за все запікати ляща при температурі 200 градусів. Він добре підрум'яниться зовні і пропечеться всередині.
Коли лящ буде готова, знімаємо всю фольгу та папір. Якщо луска пристала до пергаменту, знімаємо папір разом з лускою. Решту легко зчищаємо. Хвіст і плавники відокремлюємо ножем і подаємо до столу.
Варто зауважити, що вийшло рибне філе ляща відмінно йде і як окрему страву, і як доповнення до гарніру у вигляді рису або картопляного пюре. Приємного Вам апетиту!