Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати пишні млинці?
Раніше я завжди вважала, що справжні млинці завжди повинні бути тоненькими і ажурними, і спекти таке досконалість було те саме що мистецтву. Тому всякий раз, коли мені на очі попадалися млинці, товщиною більше 1 мм, я брала їх за роботу, в кращому випадку, учня підмайстри. Хай вибачать мене всі ті, про кого я так думала. Але ось одного разу мене пригостили млинцями, які своїм зовнішнім виглядом зовсім не вписувалися в мої канони млинцевої краси. Проте я їх спробувала, і … І просто втратила дар мови від захвату! Я ще ніколи не їли таких смачних млинців! Їх пишність і рум'янець так мене вразили, що я тут же вимагати рецепт цього дива. І з тих пір пишні млинці стали завсідниками на моєму столі.

Пишні млинці

Вам знадобляться:

Яйця – 5 шт.
Кефір (можна замінити кислим) – 2 склянки
Борошно – 2 склянки (250 мл)
Масло вершкове – 100 г
Цукор – ½ ч.л.
Сіль – ½ ч.л.
Масло рослинне або топлене – для сковороди

Спосіб приготування:

Для приготування пишних млинців вам знадобиться міксер, тому приготуйте заздалегідь.

1) Візьміть яйця, обов'язково помийте їх, а потім відокремте жовтки від білків.

2) З'єднати жовтки з цукром і маслом, попередньо підталим, і збийте до отримання однорідної маси, після чого всипте борошно, а слідом за нею введіть кефір. Для того щоб уникнути утворення в тісті грудочок, кефір наливайте потроху і все ретельно промешивайте.

3) З допомогою міксера збийте охолоджені білки з сіллю до утворення міцної піни. Ця умова має бути виконано неодмінно, тому що білкова маса додає неповторну пишність і легкість млинців.

4) Дуже відгалуження момент! Акуратно, без зайвої агресії, з'єднайте білкову суміш з основою. В результаті цього у вас повинно вийти досить густе, але легке тісто.

5) Розігрійте сковороду, змастіть її маслом і випікайте млинці. Хочу відразу попередити, що тісто не буде легко розтікатися по поверхні сковороди. Його потрібно буде викладати ложками. Можливо, це звучить дивно, але на практиці ви швидко зрозумієте що до чого.

Млинці, приготовані за цим рецептом, можна є з чим завгодно. Я зазвичай ставлю на стіл кілька варіантів заправки, починаючи від тонко нарізаної оселедця, сметани і розтопленого масла, і закінчуючи медом і варенням.

Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 2 | Теги: млинці
Овочевий пиріг зі спаржею і сиром
Деруни з мачанкою
Пряний гарбузовий суп
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: