Одним з найбільш популярних і відомих салатів в світі, звичайно ж, є "Цезар" - цей салатик з його чудовим смаком люблять у різних країнах та варіантів його приготування існує безліч. Але майже у всіх варіаціях цього салату використовується одна і та ж класична заправка, рецепт якої і наведений у даній статті. Для його приготування потрібні такі інгредієнти: одне яйце, чверть чайної ложки столової гірчиці, одна чайна ложка лимонного соку, 60 мл рослинної олії (краще оливкової), чотири філе анчоусів (або дві пряних кільки), кілька крапель вустерського соусу (або бальзамічного оцту), мелений чорний перець і сіль за смаком.
Яйце попередньо потрібно трохи потримати при кімнатній температурі, а потім на одну-дві хвилини опустити в киплячу воду, відразу ж охолодити і викласти жовток і білок вареного яйця в миску. Туди ж додати гірчицю і перемішати до однорідності, а також злегка збити суміш. Продовжуючи збивати, додати рослинне масло, а потім дрібно нарубаний філе анчоусів і вустерський соус. Підготовлений соус необхідно посолити і поперчити за смаком і розмішати до повністю однорідної консистенції.