Цей рецепт приготування дуже смачної шоколадної пасти запозичений з італійського кулінарного журналу. Рецепт незвичайний тим, що в складі є рафінована оливкова олія. знадобляться такі Інгредієнти: оливкової олії рафінованої (не першого віджиму) рівно 80 грам, 330 - 340 грамів шоколаду з високим вмістом какао і 260 грамів горіхової пасти (вона готується так само самостійно).
Так от, для приготування горіхової пасти треба змішати подрібнені фундук і цукрову пудру, і того й іншого інгредієнта беремо по 130 грам. Маса виходить сипка, тому для додання їй еластичності додаємо потроху масла вершкового. Все подрібнюємо в блендері.
Тепер топимо шоколадку на водяній бані, еластичну горіхову масу розбавляємо оливковою олією і вливаємо розтоплений шоколад. Виходить справжнісінька Nutella, її слід остудити в холодильнику і можна подавати в якості частування до столу.
Приємного!
|