Главная » Статьи » Рецепти |
Як незвично замаринувати шашлик?
Весняно-літній період у нас традиційно є часом пікніків і поїздок за місто з незмінним приготуванням шашлику - попередньо замаринованого м'яса, смаженого на вугіллі. Практично кожна господиня має свій улюблений варіант маринаду, ну а в цій статті пропонуються альтернативні і дуже незвичайні рецепти сумішей для того, щоб замаринувати шашлик. Швидкий гарячий маринад Даний рецепт маринаду підійде в тому випадку, якщо необхідно швидко замаринувати м'ясо для шашлику - буквально два-три години і воно буде готове. Для приготування слід закип'ятити в каструлі воду, додати в неї дрібно порізані моркву, цибулю, корінь петрушки і селери, а також різні приправи (лавровий лист, перець, гвоздику та інші), цукор і сіль, а також влити оцет, варити суміш близько 20 хвилин, а після швидко остудити і залити маринадом м'ясо. Австралійський маринад Не знаю чи дійсно даний рецепт родом з далекої Австралії, але такий спосіб маринування теж дозволяє швидко підготувати м'ясо для шашлику. Таким чином зазвичай готують баранину: м'ясо потрібно залити міцною завареним чаєм, на кожному шматку зробити проколи вилкою і все це посипати великою кількістю подрібненого ріпчастої цибулі. Маринувати м'ясо слід близько п'яти годин. Гранатовий маринад Такий маринад готується з гранатового соку злегка розведеного кип'яченою водою, в яку також потрібно додати сіль, перець (чорний і чилі), коріандр, а також дві-три великих цибулини, попередньо пропущених через м'ясорубку. Получившимся маринадом залити шматки м'яса і залишити маринуватися протягом двох днів. | |
Категория: Рецепти | | |
| Комментарии: 3 | |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |