Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати бананове печиво з кунжутом?
Банан у випічці дає дуже цікавий смак і тонкий аромат, але після нарізки дуже швидко темніє. Щоб банан не потемнів, його обов'язково потрібно збризнути лимонним соком – тоді тісто залишиться світлим, а випічка вийде рум'яної.
Що знадобиться для приготування
1 банан (приблизно 70-80 грам)
2 столові ложки сметани (60 грам)
Столова ложка лимонного соку
80 грам рослинного масла
80 грам цукру
Ваніль - за бажанням
Щіпка солі
300 грам борошна
1/2 чайної ложки соди
5-6 столових ложок кунжуту
Сік половинки лимона

Приготування

Беремо відносно великий стиглий банан, очищаємо і розминаємо виделкою до стану пюре. Збризкуємо лимонним соком. До банановому пюре додаємо сметану, ваніль, цукор, рослинне масло, лимонний сік і сіль. Перемішуємо.
змішуємо Борошно з содою і додаємо до рідких складових. Замішуємо тісто спочатку лопаткою, а потім руками. Воно виходить липким, але від рук відстає легко, особливо при тривалому замісі.
Відриваємо від тесту невеликий шматочок і однією стороною мачає в кунжут. Кунжут підсипати поступово - по 1 столовій ложці.
Кладемо нашу корж кунжутом вгору і тонко розкачуємо її качалкою. Перевертаємо коржик і скручуємо рулетиком.
Викладаємо готові печива на деко застелений і випікаємо близько 10 хвилин при температурі 200 градусів, а потім ще 8 хвилин при температурі 175 градусів до рум'яності. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: від, банан
Як приготувати корисний, легкий і смачний сніданок
Як смачно посмажити мойву?
Теплий овочевий салат з кедровими горішками
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: