Для того, щоб приготувати овочі в винному соусі необхідні наступні інгредієнти: 100 г білого сухого вина, 50-70 грамів соняшникової олії, дві штучки червоного і дві штучки жовтого болгарського перцю, два великих помідора, одна середнього розміру морква, одна середня ріпчаста цибулина, один пучок петрушки, кілька зубчиків часнику, лавровий листок, сіль і чорний мелений перець за смаком. Цибулю необхідно дрібно порізати, а моркву - натерти на крупній тертці, потім все це злегка обсмажити на соняшниковій олії до золотистого кольору. Додати до моркви і цибулі подрібнений часник, дрібно порізану зелень петрушки і лавровий листочок і пасерувати, накривши кришкою ще близько 10-15 хвилин на несильному вогні. Після чого перекласти запашні овочі в глиняний посуд, а зверху викласти нарізаний болгарський перець і помідори. Все це полити зверху вином, посолити і поперчити. Потім накрити кришкою і запекти в духовці при температурі 180 градусів 15 хвилин або ж тушкувати на слабенькому вогні протягом півгодини.