>Хурма дуже апетитно і красиво виглядає, якщо подавати її у вигляді десерту з шоколадним мусом. Готується це блюдо досить просто. Отже, для приготування шоколадного мусу з хурмою вам знадобляться 1 хурма, 25 г цукру, 20 мл кленового сиропу, 2 ст.л. какао порошку, 3 ст.л. лимонного соку.
Візьміть хурму (бажано сорти шарон) і гарненько вимийте її. Просушіть і очистіть від шкірки. Наріжте кубиками. Потім пюрировать кілька хвилин за допомогою блендера. Додати 1 ст.л. кленового сиропу і 1 ст.л. цукру. Гарненько збити отриману масу. Потім в отримане пюре додати какао порошок частинами. Ще раз збити.
Отриманий шоколадний мус з хурмою викласти в креманку і охолодити в морозильній камері протягом 15 хвилин. Перед подачею на стіл прикрасити стружкою з білого шоколаду і малиною. Подавати до столу як десерт.
Варто зауважити, що цукор в мусі можна замінити медом. В якості прикраси можна також взяти гілочку м'яти, будь-які ягоди, часточку хурми. Дуже смачну страву, спробуйте!