Главная » Статьи » Рецепти |
Медові кекси
Влітку я намагаюся пекти кекси і пироги з фруктами - ягодами, а коли холоднішає - згадую про медової випічці - такою затишною, ароматною і дуже-дуже домашній. Ось рецепт медових кексиків, які ще можна додати яблучко. Необхідні продукти: Дві склянки борошна Підлогу склянки кефіру, йогурту, кисляку (підійде будь-який кисломолочний продукт) Одне яйце Півсклянки меду (рідкого, якщо густий - менше) Третину склянки цукру (за смаком) Чайна ложка соди Волоські горішки для посипання (або в тісто) Один - два яблучка (за бажанням) Навіть якщо в тесті є кисломолочні продукти, соду я завжди гашу оцтом - мені здається, що вона все одно дає неприємний присмак. Якщо ви обходитеся без оцту, то потрібно змішати соду з кефіром і почекати кілька хвилин, поки сода загаситься. Просіяне борошно змішуємо з цукром. Вливаємо кефір із содою, додаємо мед і яйце, ложкою вимішуємо тісто до кремоподібної консистенції. Можна покласти нарізані невеликими шматочками яблука або додати подрібнені волоські горішки. Має вийти м'яке, ніжне тісто золотистого кольору. Розкладаємо його по формах, приблизно по три чайні ложечки на формочку. Зверху посипаємо горішками і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаються кекси хвилин 20-25, як тільки стануть золотистого кольору - дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і виймаємо з формочок. | |
Категория: Рецепти | | |
| Комментарии: 3 | |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |