Звичайно до закінчення такого тривалого Великого посту залишилося не так вже багато часу, але тим не менш він ще не закінчився і тому рецепт ще одного пісного страви не завадить, а там паче, що такий картопляний рулет цілком можливо перетворити в м'ясну закуску просто додавши до складу його начинки достатню кількість будь-якого м'ясного фаршу, так що рецепт певною мірою можна вважати універсальним. Для приготування такого картопляного рулету вам знадобиться наступне: для основи - власне картоплю, в кількості чотирьох досить великих штучок, половинка ріпчатої цибулі, один зубчик часнику, півтори столові ложки манки, трохи подрібненого кропу і сіль; для начинки - пів кілограма білокачанної капусти, ще половинка цибулини, одна столова ложка томатної пасти, рослинне масло, половина столової ложки яблучного оцту, щіпка цукру, сіль та інші спеції за смаком; зелень для прикраси готового страви.
Капусту нашаткувати, цибулю подрібнити і обсмажити, а потім додати капусту, трохи води і томатну пасту і тушкувати до готовності - це і буде начинкою для рулету. Основи ж половинку ріпчатої цибулі слід натерти на дрібній тертці (або подрібнити блендером до стану кашки). Далі точно таким же чином натерти очищену сиру картоплю і змішати з цибулею, додати в суміш манну крупу, а також пропущений через прес часник, цукор, сіль та інші спеції, а також подрібнену зелень, влити оцет і перемішати до однорідного стану. Велику сковорідку змастити олією, викласти туди рівномірно картопляну масу, ну і смажити на помірному вогні близько 10-15 хвилин з однієї сторони і стільки ж з іншого, перевернувши млинець. Готовий картопляний млинець викласти начинку і загорнути у вигляді рулету, після чого прикрасити зеленню і при бажанні овочами і подавати до столу.
|