Як здивувати домашніх кальмарами, фаршированими креветками?
>Фарширувати можна не лише перець, картоплю і яйця. Спробуйте наповнити спеціальним фаршем кальмари - і ви почуєте не один десяток компліментів і слів подяки від близьких! Природно, для приготування цієї страви вам знадобляться кальмари (тільки тушки, 4 великих буде достатньо), щупальця і плавники кальмара, 250 грам морожених креветок, половина цибулі, дрібно порубаного, 2 зварених круто яйця, 40 г тертого сиру, 50 г борошна, рубана петрушка, перець і сіль. Для соусу краще взяти 250 грам помідор без шкірки і кісточок, ще одну половину цибулі і 200 мл хорошого білого вина. Для початку обсмажте креветки в маслі і викладіть їх на тарілку. На цьому ж вогні рекомендується обсмажити цибулю до напівпрозорого стану, повернути сюди креветки, додати плавники і щупальця кальмара, яйця, петрушку і сир. Посолити, поперчити, ретельно перемішати. Цією сумішшю наповнити кальмари і закріпити все зубочисткою. Обваляти в борошні і, звичайно ж, обсмажити в олії. Потім у цій же сковороді готується соус. Цибуля обсмажується в маслі, вливається вино. Через пару хвилин можна додати помідори і тушкувати хвилин 7-10. Додати води і протушкувати ще хвилин 20-30. Після цього в соус покласти кальмари і протушкувати ще 5 хвилин. Подавати в підігрітому вигляді.