>Хтось називає дане блюдо салатом, хтось молочним супом, але суть страви від цього не змінюється. У Болгарії його називають просто і коротко - тартор. Готується швидко, подається в холодному вигляді і особливо хороший тартор в літню спеку. Всі інгредієнти для тартора можна купити в будь-якому продуктовому магазині, адже мова йде не про екзотичних інгредієнтів, а про звичайних продуктах. Буде потрібно 0,5 літра йогурту, 2-3 середніх огірка, пів склянки очищених волоських горіхів, 3-4 зубчики часнику, сіль, перець, рослинне масло і зелень за смаком.
1)Спочатку необхідно подрібнити огірки. Робимо це або ножем на дрібні кубики), або натираємо на крупній тертці. Також подрібнюємо часник.
2)Попередньо очищені волоські горіхи розминаємо в ступці і змішати з подрібненим часником.
3)Збиваємо йогурт і додаємо до нього огірки і суміш горіхів з часником. Заправляємо рослинною олією, солимо, за бажанням додаємо перець і спеції. Добре розмішуємо і подаємо до столу в холодному вигляді. Перед подачею до столу посипаємо дрібно нарубаною зеленню.
Увага! Якщо ви хочете, щоб тартор вийшов більш рідким, його можна розвести холодною (обов'язково кип'яченою) водою.