Як приготувати оселедець з яблучно-гірчичним желе?
Оселедець мабуть є однією з найулюбленіших і тому затребуваних закусочних страв - її подають як до звичайного обіднього столу, так і на всіляких урочистостях. Ну а в цій статті пропонується злегка урізноманітнити звичайне і звичне блюдо в злегка зміненому і оригінальному варіанті - оселедець подається разом з яблучно-гірчичним желе, що надає страві пікантний, неповторний і разом з цим просто приголомшливий смак! Для приготування закуски вам знадобляться такі інгредієнти: одна середня слабосолона оселедець вагою приблизно на 400-500 грамів, 300 мл яблучного соку, дві чайних ложки швидкорозчинного желатину, одна чайна ложка їдальні гірчиці (гострої), 10 грамів натурального меду, одна середня ріпчаста цибулина і чверть чайної ложки гострого червоного перцю.
Ну а саме приготування дуже просте і прямо-таки напрочуд швидке і основним процесом буде саме приготування желе. Яблучний сік, в тому випадку, якщо він у вас з м'якоттю, слід процідити через складену в кілька шарів марлю для придбання їм прозорості. У невеликої частини цього соку слід розвести желатин, ну а решту сік довести до кипіння і вже в гарячу рідину додати набряклий желатин і розмішати до повного розчинення. Коли желе трішки охолоне до нього необхідно додати мед, гостру гірчицю і червоний перець, перемішати суміш і, остудити до кімнатної температури, перелити в формочки і відправити в холодильник до застигання. Оселедець потрібно розділити на філе, нарізати скибочками і викласти на блюдо. Зверху на оселедець викласти порізану кільцями цибулю (його можна попередньо замаринувати), ну а вже на цибулю викладаються кубики застиглого желе і все блюдо подається до столу.