Напевно вже всі без винятку встигли поласувати смачненької свіжою полуницею і якраз тепер можна приготувати з цієї чудової ягідки дещо суттєвіше, наприклад, дуже апетитні і дивовижно смачні вареники з полуницею. Причому тісто для вареників в даному випадку рекомендується приготувати саме заварне, так як воно здатне досить делікатним чином зберегти полуницю і її сік всередині вареника і страва вийде просто чудовим. Необхідні інгредієнти для приготування вареників з полуницею: 250 мілілітрів води, чотири склянки пшеничного борошна, дві столові ложки рослинного масла, щіпка солі, близько половини кілограма свіжої полуниці, один стакан цукру, трохи ванільного цукру або подрібненої цедри лимона.
Спочатку готується тісто: воду треба закип'ятити, борошно (половину всієї кількості) просіяти в миску і вливати потроху воду, замішуючи тісто. У тісто додати рослинне масло, перемішати, всипають другу половину борошна і місити тісто до еластичності, при цьому тісто не повинно бути липким. Полуницю (краще дрібну) вимити і обсушити, а цукор змішати з лимонною цедрою або ванільним цукром. Тісто для вареників розкачати до товщини близько 5 міліметрів, після чого вирізати за допомогою склянки гуртки-заготовки, на які викладається трохи цукрової суміші і ягідка полуниці, а після ліпиться вареник. Підготовлені вареники потім необхідно відварити до готовності в киплячій підсоленій воді, вийняти шумівкою і подавати ще гарячими.
|