Назва цього салату "Бандьера", а в перекладі з італійської мови дане слово позначає прапор або прапор - страва має таку здавалося б незвичайну назву тому, що за своїм кольором вона якраз і нагадує італійський прапор поєднуючи в собі його три кольори, тобто зелений, червоний і білий. Правда салатик цей цікавий не тільки своєю назвою і кольоровою гамою продуктів, але ще й своїм чудовим та оригінальним смаком. Ну а для приготування салату "Бандьера" за запропонованим тут рецепту вам знадобиться таке (для чотирьох порції готового блюда): 300 грамів макаронів-пенне (краще різнокольорових), три досить великих помідора, 12 штучок філе анчоусів, дві столові ложки дрібно натертого сиру Пармезан, 50 грамів руколи, один пучок свіжого базиліка, два-три зубчики часнику, а також чотири столові ложки оливкової олії.
Макарони-пенне необхідно відварити до повної готовності, відкинути на друшляк, а після викласти у великий салатник. Очищений часник дрібно нарубати і змішати з оливковою олією, після чого отриманим соусом залити макарони, перемішати і залишити на час, щоб вони охололи. Філе анчоусів промити і обсушити, помідори облити окропом і холодною водою, потім очистити від шкірки, порізати на вісім часточок і звільнити від насіння, вимиту зелень обсушити і потім досить крупно нарізати. Далі всі підготовлені інгредієнти потрібно змішати з вже остиглими пенне, посипати готовий салат тертим пармезаном, ну і подавати до столу.