Дане блюдо є скоріше навіть не яким-небудь окремим блюдом, а просто цікавим і оригінальним варіантом того, як можна незвично приготувати і подати таке звичне для нас і багатьма улюблена страва, як пельмені. Звичайно ж готувати пельмені саме так виходить трохи довше, ніж якщо їх просто відварити, але зате страва виходить незвичайним, а також дуже апетитним і смачним! Ну а для того, щоб приготувати запечені під соусом пельмені вам будуть потрібні наступні інгредієнти (у розрахунку на дві порції готового блюда): приблизно 250 грамів готових пельменів (бажано зі змішаним яловичим і свинячим фаршем), одна досить велика ріпчаста цибулина, 100 г голландського сиру, дві столові ложки сметани, дві столових ложки майонезу, половинка їдальні ложки вершкового масла, одна столова ложка рослинної олії, а ще мелений чорний перець і сіль, ну і свіжа зелень.
Ріпчасту цибулю потрібно порізати півкільцями і обсмажити на вершковому маслі до прозорості. Сметану і майонез змішати, поперчити і посолити і з'єднати з обсмаженою цибулею і подрібненою свіжою зеленню. В глибоке деко або жароміцну форму заморожені пельмені викласти таким чином, щоб між кожним з них була невелика відстань і залити все це підготовленим соусом, а зверху посипати попередньо натертим сиром і відправити в духовку, де і запікати протягом 30-40 хвилин при 200 градусах.