Главная » Статьи » Рецепти

Пряна баклажанна ікра
Ікра в стилі індійського чатні з великою кількістю спецій і часничку. Гостроту регулюйте за смаком зменшенням-додаванням порошку перцю чилі.
Нам знадобиться:
Три невеликих баклажана
Столова ложка томатного соусу
Чотири часточки часнику
Три столових ложки рослинного масла
Чайна ложка кмину
Половина чайної ложки меленого чилі
Дві чайних ложки меленого коріандру
Чайна ложка цукру
Сіль і запашний перець за смаком

Баклажани потрібно запекти в духовці під грилем, але краще поставити на конфорку розсікач і запекти на ньому, щоб були з димком. Зняти шкірку, розрізати навпіл і скласти в друшляк хвилин на 15, щоб стекла гіркота. Потім баклажани дрібно порубати ножем.
Часник пропустити через прес, змішати всі спеції. Розігріти масло в сковороді, висипати спеції, часник, обсмажити пів хвилинки. Додати томат, і майже відразу ж - баклажани. Посолити, додати цукор, помішуючи, смажити хвилин п'ять, поки ікра не стане однорідною, червонувато-коричневого кольору.
Таку ікру можна їсти і гарячою і теплою, і холодною на шматочках м'якого хліба або на тостах.
Категория: Рецепти |
| Теги: запекти, ікра
Виноградне желе
Що таке фытыр і як його готувати?
М'ясний рулет з печінкою та грибами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: