Як раз зараз з настанням перших травневих днів наші люди у відповідності з багаторічними традиціями влаштовують маївки, тобто виїзди на лоно природи, причому з обов'язковим приготуванням шашлику. Ну а тим, кому набридли звичні рецепти приготованого на вугіллі м'яса, доведеться вельми до речі оригінальний рецепт шашлику з філе лосося, який до того ж виходить просто приголомшливо смачним. Список продуктів, які будуть необхідні для того, щоб приготувати шашлик з лосося: половина кілограма філе лосося (також можна використовувати сьомгу), приблизно одна-дві столових ложки лимонного соку, одна маленька баночка консервованих ананасів, чотири великих головки ріпчастої цибулі, один солодкий стручковий перець, один стакан сметани, дві столові ложки рослинної олії, дві столові ложки майонезу, половинка чайної ложечки каррі, чорний перець і сіль.
Рибне філе слід ретельно промити, обсушити, після чого порізати на невеликі шматочки, полити лимонним соком і залишити на час. З консервованих ананасів повністю злити сік (сік зливати в окрему посудину), ріпчасту цибулю почистити і порізати половинками, солодкий перець вимити, очистити від насіння і порізати шматочками. Всі підготовлені інгредієнти (шматочки лосося, цибулю, перець і ананаси) нанизати на шампури, посолити і поперчити все це, скропити олією і готувати на грилі, постійно перевертаючи, до повної готовності. Сметану, майонез, а також сік, що залишився з-під ананасів збити до однорідності, додати карі, трохи солі і перцю, ну і добре перемішати. Готовий шашлик з лосося подавати разом із отриманим соусом.
|