Мойва - доступна, смачна, ситна і малокалорійна рибка. Улюблена багатьма. Як смачно і швидко посмажити мойву? Є один простий секрет... Знадобиться: мойви замороженої або охолодженої пів кіло або трохи більше, сіль і мелений перець, борошно і рослинне масло.
Як готується мойва. Рибку ми миємо і даємо повністю воді стекти. Рибку солимо і перчимо. Якщо є бажання - лимонним соком злегка поливаємо, вичавлюючи половинки над рибками. Далі кожну рибку щедро обвалюємо в борошні і ... ні, не смажимо в сковорідці, а укладаємо кожну рибку пліч-о-пліч на деко.
Бажано покрити деко фольгою, інакше потім доведеться його відмивати. Фольгу або маслом деко змащуємо рослинним і рядками мойву укладаємо. Зверху можна ще посолити. Або рибними спеціями посипати.
Тепер залишається лише включити в духовку і встановити деко. Смажимо двадцять хвилин, один раз перевернувши лопаткою рибки. Смажте до появи красивою золотистої скоринки.