Запечена скумбрія за смаком дуже нагадує консервовану рибку. М'ясо ніжне, м'яке і дуже соковите! Пропонуємо вам простий рецепт скумбрії, запечена з травами. Отже, нам потрібна одна рибина, сухі трави (майоран і розмарин), ріпчасту цибулю, сіль і фольга. У фользі ми будемо запікати скумбрію. Якщо немає фольги - запікайте прямо на деку, на решітці або ж в жароміцної формі.
Скумбрію слід розморозити, зрізати голову, плавники і хвіст теж відрізаємо. Розрізаємо рибку вздовж по спинному хребту, кістки виймаємо і нутрощі вичищаємо. Далі філе з внутрішньої сторони солимо і щедро присмачую розмарином, майораном і будь-якими іншими приправами). Ріпчасту цибулю ріжемо соломкою, закладаємо цибулю в рибку. Складаємо її шкіркою вгору.
Відправляємо запікатися скумбрію в духовку при температурі двісті двадцять градусів. Через пів години виставляємо температуру +150 градусів і тримаємо рибку в духовці ще десять хвилин. Готову запечену скумбрію з травами подаємо теплою. Приємного!