Макаронна запіканка - страва проста, улюблені багатьма, як нагадування з далекого дитинства. Пропонуємо вам "ледачий", тобто швидкий варіант приготування макаронної запіканки... Отже, нам потрібні: півлітра молока будь-якої жирності, двісті грам дрібних макаронів, сіль і мелений перець, ковбаски копчені, олія рослинна, сиру твердого грам п'ятдесят.
Як готувати: макарони варити не треба! У цьому рецепті макаронні вироби запікаються сухими. Форму для випічки змащуємо маслом і насипаємо макарони. Обов'язково розподіляємо їх рівним шаром. Солимо і перчимо. Дрібними шматочками нарізаємо ковбаски (можна використовувати бекон), розкладаємо по всій поверхні сухих макаронів.
Заливаємо їх молоком. Акуратно, щоб не порушити рівномірність макаронного і ковбасного шарів. Засипаємо тертим сиром і запікаємо при темп.+200 градусів тридцять - сорок хвилин. До повного вбирання макаронами молока.
Гарячу запіканку ріжемо, подаємо. Прикрасити можна зеленню або свіжими огірочками.