Готується такий десерт швидко і без особливих турбот, а смак у нього дивно ніжний, тврожный смак тесту чудово поєднується з кисло-солодким смаком начинки з вишні! Необхідні для штруделя продукти: для тіста - 200 грамів густого сиру, 100 грамів вершкового масла або маргарину, один стакан борошна, щіпка соди, пів чайної ложки розпушувача, три-чотири столові ложки цукрового піску; для начинки - 200 г вишні без кісточок, два-три склянки цукру, одна неповна столова ложка крохмалю.
Борошно змішати з содою і розпушувачем, додати нарізане масло або маргарин і ретельно розтерти. Вмішати в цю суміш сир, щоб він рівномірно розподілився. Зліпити з тіста прямокутник товщиною приблизно сантиметр, покласти в пакет і відправити в холодильник як мінімум на дві години.
Приготувати начинку. Вишню змішати з цукром і крохмалем, потім на невеликому вогні довести вишневу масу до загусання (сік повинен нагадувати густий кисіль). Масу охолодити.
Тісто розкачати в прямокутний пласт, посипати цукром, викласти начинку на край тіста і згорнути в не дуже щільний рулет. Рулет покласти на змащений або застелений пергаментом деко і випікати в духовці близько 20 хвилин при температурі 200-210 градусів.
Готовий гарячий штрудель можна посипати цукровою пудрою.
|