Цікаве блюдо з незвичайним поєднанням продуктів і ніжний кисло-солодким смаком. Для нього необхідні такі інгредієнти: половина кілограма рибного філе, 250 грамів яблук (бажано кисло-солодких), сік з одного лимона, рослинне масло, 60-80 грамів сметани, одна-дві чайних ложки цукру, сіль за смаком і зелень для прикраси готового страви. Рибне філе необхідно добре промити, нарізати його невеликими шматочками, скласти в посудину і, поливши лимонним соком, поставити на півгодини в холодильник. Яблука почистити, видалити у них насіннєві гнізда і нарізати їх великими часточками. Сотейник щедро змастити маслом і перекласти в неї шматочки риби упереміш з яблуками. Додати цукор і сіль за смаком. Згасити на середньому вогні близько 20 хвилин, а потім додати сметану. Довести страву до кипіння і вимкнути. Перед подачею готового страви до столу, його треба посипати подрібненою зеленню. Гарніром до даного страві може стати салат із сирих овочів або розсипчаста каша.
|