Це блюдо я частіше готую в наступні дні після будь-яких домашніх свят, що супроводжувалися застіллям - залишається багато м'ясних і ковбасних виробів різних сортів, які не витримають довгого лежання в холодильнику. Ось з цього достатку м'яса і готується солянка.
Інгредієнти збірної солянки: яловичий бульйон, ковбаса, сосиски, шинка, тощо, 3-4 солоних огірка, 2 головки ріпчастої цибулі, 1 морква, 2-3 картоплі, цибулю, томат-паста, оливки і маслини без кісточки, лимон.
У киплячий бульйон покласти дрібно нарізані м'ясні продукти, овочі, солоні огірки, заправити томат-пастою і варити хвилин п'ятнадцять. В супові тарілки покласти оливки, маслини, каперси, сметану, зелень і шматочок лимона, краще гуртком. Варити маслини і оливки не рекомендую, суп може придбати неприємний смак. Купуючи оливки без кісточки, необхідно звернути увагу на те, що їх нафарширували - купувати потрібно лише ті, у яких всередині лимон, оливки з мигдалем, тунцем і лососем для цього супу категорично не підійдуть.
Солянка хороша тим, що в неї можна покласти абсолютно будь-які м'ясні вироби, за винятком, мабуть, лише холодцю і зельца.
|