Це мій улюблений літній пиріг. Для нього можна використовувати будь-які ягоди, але я частіше роблю з червоною смородиною - вона дає дуже приємну кислинку, і в поєднанні з солодким безе і розсипчастим тестом смак виходить дивовижним. Ягоди червоної смородини (приблизно дві жмені) відокремити від гілочок, промити і покласти в друшляк, щоб стекла вода. Потім перекласти на паперовий рушник - вони нам будуть потрібні сухими, без крапельок води.
Для тіста потрібно розтопити 50 г вершкового масла, остудити до кімнатної температури. Три жовтки і 150 грам цукру розтерти, додати п'ять столових ложок молока, влити розтоплене масло і додати 250 грам борошна змішаної з двома чайними ложками розпушувача. Для аромату можна покласти ванільний цукор. Всі компоненти тіста змішати і добре збити міксером. Форму застелити папером для випічки і змастити маслом, вилити тісто. Випікати при температурі 180 градусів хвилин 12 - 15. Важливо не пересушити корж, він повинен лише трохи підрум'янитися.
Поки печеться корж, три білки збиваємо з дрібкою солі і поступово всипаємо 200 грам цукру. Збивати безе потрібно до стійких піків. Обережно вмішуємо червону смородину. Розкласти на коржі безе з ягодами, поставити в духовку (температуру зменшити) і потримати пиріг 15 хвилин на слабкому вогні. Безе повинно схопитися і стати злегка рожевого кольору. Готового пирога дати трохи охолонути і нарізати шматочками. Пиріг можна робити з вишнею, черешнею, чорною смородиною, малиною. Кількість ягід довільне, якщо їх буде багато, то частину розкладіть на коржі, а частина вмішайте в безе.